30 Eylül 2007 Pazar

FETHİYE >> ULAŞIM

Fethiye Türkiye’nin güney batısında yer alan gözde bir turizm merkezidir.Turizmin yanı sıra ziraat ve narenciye bakımından da oldukça gelişmiş bir merkez olması dolayısıyla ulaşım imkanları gelişmiştir.Ulaşım genellikle karayolu ile yapılmaktadır ancak Dalaman Havalimanının ilçeye olan 55 km uzaklığı hava yolu ile ilçemizi ziyarete gelenlerin de sayısını arttırmıştır.

Karayolu ile Fethiye’ye ulaşım da oldukça kolaydır. Antalya, Muğla ve Burdur bağlantılı üç karayolu, çam ağaçları arasında yapılacak rahat bir yolculuk ile Fethiye’nin ziyaretçilerine kolay bir ulaşım imkanı sağlar.

Her üç yönde yapılan düzenli otobüs seferleri Fethiye’nin diğer tüm kentlerle olan bağlantısını sağlamaktadır.Hava ulaşımı için en yakın Havalimanı 55 km uzaklıktaki Dalaman Havalimanıdır.Türk Hava Yollarının yaz kış sürdürdüğü İstanbul,İzmir, Ankara ve Antalya bağlantılı seferlerinin yanı sıra turizm sezonu boyunca Avrupa’nın bir çok şehrine de uçuşlar yapılmaktadır.

Deniz yolu ile tarifeli ulaşım yoktur .Ancak yaz aylarında Yunanistan’ın Rodos Adası’na feribot seferleri düzenlenmektedir. Ayrıca yaz ayları boyunca Fethiye-Kaş,Fethiye-Marmaris,Fethiye-Bodrum yönlerine Mavi Yolculuk turları ve körfez içindeki adalara günübirlik turlar düzenlenmektedir.

Hiç yorum yok: